dec 26 2020 - dec 26 2020

Dostojevskij Inviterer

Date
  • dec 26 2020 - dec 26 2020

Location

Om "Dostojevskij Inviterer"

Litterære klassikere er klassikere af en grund. De er hævet over modeluner og bærer en stemme med sig, der taler ud over den enkelte.

Siden 2019 er det blevet en tradition, at fejre Fjodor Dostojevskij med en begivenhed ved hans eget monument på Assistens Kirkegård i København. Det har stor betydning, når verdenslitteraturen vil bidrage til at holde vores øjne åbne og verden stor.

En af de største nordiske dramatikere, Henrik Ibsen, sagde om tilværelsen som menneske og digter: ”At leve er kamp med trolde i hjertet og hjernens hvælv ― at digte det er at holde dommedag over sig selv”. Ingen kæmpede så meget med trolde i sit indre som den russiske romanforfatter Fjodor Dostojevskij. Forfatterskabet er blevet en slags forkyndelse til menneskeheden om det godes og det menneskeliges sejr. Alle hans digterværker er bygget over de kampe, han kæmpede på sin egen sjæls slagmark.

Vær med til 200 års fejringen, når Dostojevskij inviterer til den store udendørs teaterbegivenhed.

De medvirkende &

Glæd dig bl.a. til at opleve musiker Olga Andreeva (harpe), skuespiller Viktor Melnikov, musiker og sanger Sara Grabow, musiker Adam Ørvad (accordeon), danse ensemble “Kalinka-Malinka” ved Fusion Kreativt Studie, stylteartisten Signe Gravlund Thomsen, mime duet ”W DoubleYou” med Tanya Kovi og Inna Zyrina m.fl.

Festtalere cand.mag, idéhistoriker Benjamin Dalton, direktør i Landsforeningen Liv&Død Kirsten Søndergaard m.fl.

En særlig tak

Jens Peter Munk (Bynatur i Københavns Kommune), Dostojevskij Museum i Sankt Petersborg, Bechs Forlag – Viatone, Ruslands Hus i Danmark og Kaffe Karma.

Genre

Scenekunst. Litteratur. Fejring.

Opføres

Lørdag d. 04. september, 2021

Venue

Dostojevskij – Monumentet

ved Kapellet, Assistens Kirkegård

Kapelvej 4, 2200 København N

Arrangør

Teater – Oplevelser til eftertanke

a

Tue ‒ Thu: 09am ‒ 07pm
Fri ‒ Mon: 09am ‒ 05pm

Adults: $25
Children & Students free

673 12 Constitution Lane Massillon
781-562-9355, 781-727-6090