jan 3 2021 - jan 3 2021

Dostojevskijs roman “Forbrydelse og Straf”

Date
  • jan 3 2021 - jan 3 2021

Location

Om udgivelsen ”Dostojevskijs roman Forbrydelse og Straf”

 Vær med til en præsentation og en samtale om Birgitte Hesselaas aktuelle bogudgivelse ”Dostojevskijs roman Forbrydelse og Straf”.

I november 2021 udkommer cand.phil. og dramaturg Birgitte Hesselaas bog ”Dostojevskijs roman Forbrydelse og Straf” på Syddansk Universitetsforlag.

Romanens hovedperson, den ludfattige unge student, Raskolnikov, myrder en frastødende, gammel pantelånerske ’af princip’, overbevist om sin ret til at tage livet af et unyttigt ’skadedyr’. Forbrydelsen lykkes. Ingen kan afsløre ham. Men de psykologiske og eksistentielle eftervirkninger har han ikke forudset.

Raskolnikov er blevet betragtet som et udtryk for ”det nye menneske”, et symbol på det moderne, gudløse menneske uden moralske bindinger. Nietzsches menneske ”hinsides godt og ondt”.

Birgitte Hesselaas bog er en guide til et af Dostojevskijs absolutte hovedværker. Den præsenteres i en samtale mellem forfatteren og litteraturkritiker, mag.art. Erik Skyum Nielsen, der blandt andet vil komme ind på romanens fortsatte aktualitet.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

Birgitte Hesselaas bog, “Raskolnikov. Dostojevskijs Forbrydelse og straf”, som udkommer på Syddansk Universitetsforlag i november 2021 vil kunne købes til særpris.

Om Birgitte Hesselaa

Birgitte Hesselaa er cand.phil. og dramaturg. Hun er forfatter til en lang række bøger og artikler om litteratur og dramatik. Hun har været knyttet til RUC og Københavns Universitet som ekstern lektor og til Det Kongelige Teater som dramaturg. I mange år har hun været studieleder for litteraturvidenskab på Folkeuniversitetet i København, hvor hun i dag underviser med særligt fokus på litterær analyse og de store russiske klassikere.

Birgitte tilbringer hvert år en måned i Skt. Petersborg, hvor hun har gjort forstudier til bogen om ”Raskolnikov. Dostojevskijs Forbrydelse og straf” og holdt forelæsninger på Skt. Petersborgs Statsuniversitet.

Genre

Artist talk. Litteratur. Bogudgivelse.

Se mere

Begivenheden er en del af ” Dostojevskij Salon” som finder sted i særudstillingen ”Dostojevskij i København” i fejringsåret, 14. Okt. – 20. Nov. 2021.

Hvornår

Lørdag d. 20. november, 2021

Venue

Ruslands Hus

Vester Voldgade 11

1552 København V

Arrangør

Teater – Oplevelser til eftertanke

a

Tue ‒ Thu: 09am ‒ 07pm
Fri ‒ Mon: 09am ‒ 05pm

Adults: $25
Children & Students free

673 12 Constitution Lane Massillon
781-562-9355, 781-727-6090